• Hjem
 • Huttelihut Bærekraft
 • Teaser image
 • Teaser image
 • Teaser image

Kvinnenettverk i Bolivia styrker levekårene

I Bolivia samarbeiderHUTTELiHUT med et stort nettverk av kvinner som håndstrikker HUTTELiHUTS-produkter i alpakkaull. Siden de startet deres samarbeid med 20 kvinner, har nettverket latt seg vokse til 100. I dag består det av fem strikkegrupper.

For å passe barna sine på dagtid, må kvinnene primært jobbe hjemmefra. En gang i uken møtes de imidlertid i strikkegruppene sine, hvor de strikker sammen og lærer eventuelle nye strikketeknikker. Kvinnene tjener dermed egne penger, noe som gir dem stor frihet, utdanning til barna og mulighet til å hjelpe hverandre på tvers av familier.

Produksjonen i Bolivia er godkjent av Fairtrade Danmark, som jevnlig sørger for at strikkegruppene får en rettferdig lønn og lever under gode forhold.Bærekraftige verdier

HUTTEliHUT ble grunnlagt med bærekraftige verdier, som for dem betyr blant annet å skape produkter som vil vare i mange år, både når det gjelder design og kvalitet. Derfor er det også viktig forHUTTELiHUT å bruke materialer av høy kvalitet, som sikrer lang levetid på produktene deres. HUTTEliHUTs produksjon av råvarer er basert på dyrevelferd, som de kan støtte. Derfor bruker ikke deres produksjon mulesing eller andre former for mishandling av dyr.


Saueull

HUTTEliHUT bruker OEKO-TEX-sertifisert merino- og lammeull. En av de viktigste egenskapene til ull er at det er et naturmateriale som kan regenerere seg selv. Dette gjør ull til et av de mest bærekraftige materialene som finnes. I tillegg har ull en rekke egenskaper som gjør den usedvanlig godt egnet for barn. Ullen er varmeregulerende og vil derfor kunne kjøle ned det aktive barnet, samtidig som det holder det rolige barnet varmt. Ull er selvrensende, så det krever sjelden vask. Ullen transporterer fuktighet bort fra kroppen og holder barnet tørt når pulsen øker. Den er pustende og slitesterk, og beskytter også mot UV-stråling, da den absorberer strålingen langt bedre enn mange andre materialer. Fibrene i merinoullen er tynne, noe som gjør at den ikke riper, men i stedet er utrolig myk. HUTTEliHUT sine leverandører bruker ikke mulesing eller andre former for mishandling av dyr.


Alpakka ull Baby Alpakka + Mor Alpakka

HUTTELiHUT bruker alpakkaull fra alpakkabønder i Bolivia. Her går dyrene fritt rundt i sitt naturlige fjellhabitat i Andesfjellene, hvor terrenget kan være ulendt. Med sterk vind, kraftig regn og skiftende temperaturer bygger alpakkaene en pels med noen av de fineste fibrene i verden, og gir en deilig myk kvalitet. Alpakkaullen er et naturlig og hypoallergent materiale, da den naturlig ikke inneholder lanolin. Derfor kan du ofte bruke alpakkaull i klær, til tross for at du ikke tåler ull fra sau. Ullen er smussavvisende, slitesterk og pustende, og egner seg derfor perfekt til utendørs bevegelse og lek. HUTTEliHUT sine leverandører bruker ikke mulesing eller andre former for mishandling av dyr.

 

Bomullsgarn

HUTTEliHUT bruker OEKO-TEX sertifisert bomull, da det er viktig for HUTTELiHUT å kunne tilby bærekraftige produkter i naturmaterialer. De tilstreber en produksjon med resirkulerbar bomull, eller en ren produksjon av 100 % bomull, hvor det ikke benyttes syntetiske materialer. Bomull er også et mangfoldig materiale, som har gitt de muligheten til å lage produkter i både velur, Liberty, rib og jersey.

Laster ...

Vi hjelper deg!

 • Norges største babyutstyrkjede

  Norges største babyutstyrkjede

 • Få først – betal senere

  Få først – betal senere

 • Gratis frakt over 999,–

  Gratis frakt over 999,–

 • Mangeårig fagkunnskap

  Mangeårig fagkunnskap

 • Trygghet i de viktigste valgene

  Trygghet i de viktigste valgene

 • Alltid en Babycare i nærheten

  Alltid en Babycare i nærheten

© Babycare AS - Norges største baby- og barneutstyrskjede