• Hjem
 • Hvor mange barnevogner trenger man?

Hvor mange barnevogner trenger man?

Når det kommer til å velge barnevogn for ditt lille barn, er det en jungel av alternativer der ute. Du har kanskje hørt om duovogner, sportsvogner, triller og tvillingvogner, men hvor mange av disse trenger du egentlig? Her skal vi utforske ulike typer barnevogner og hjelpe deg med å finne ut hvor mange du bør vurdere å investere i.

1. Duovogn: Allsidig og praktisk

Duovognen, også kjent som kombivogn, er en barnevogn som gir deg fleksibilitet i å tilpasse vognen til ulike stadier av barnets vekst. Den inkluderer ofte både en liggedel for nyfødte og en sitteenhet for eldre barn. Fordelen med en duovogn er at den kan brukes fra fødselen og opp til tidlig barndom. Dette gjør den til en utmerket allsidig løsning for de fleste foreldre. De fleste vil finne en duovogn uunnværlig.

2. Sportsvogn: Lett og smidig

En sportsvogn er en lettere og mer kompakt versjon av en barnevogn. Den er ideell for raske turer, shopping, og reising. Sportsvogner er enklere å manøvrere og brette sammen enn duovogner, noe som gjør dem praktiske for aktive foreldre på farten. Selv om de kanskje ikke er nødvendige fra starten, kan sportsvogner være nyttige når barnet blir eldre og mer mobil.

3. Triller: En enkel og praktisk løsning

Trilleren, også kjent som en paraplyvogn, er en lett og sammenleggbar vogn som er ideell for reise og korte turer. Den er vanligvis egnet for barn som kan sitte oppreist uten støtte, vanligvis rundt seks måneder og eldre. Trillere er en praktisk tilleggsvogn som kan brukes når du trenger en rask og enkel transportløsning.

4. Tvilling/søskenvogn: For foreldre med flere barn

For foreldre med tvillinger eller barn med liten aldersforskjell, kan en tvillingvogn eller en søskenvogn være nødvendig. Tvillingvogner gir plass til to barn side om side eller foran og bak. De er spesialdesignet for å møte behovene til foreldre med flere små barn. Hvis du er i denne kategorien, er en tvillingvogn en god investering.

5. Sykkelvogn: For aktive familier

Sykkelvogner er en flott løsning for aktive familier som elsker å sykle. Disse vognene festes enkelt til baksiden av en sykkel og gir et trygt og komfortabelt sted for barnet å sitte mens dere sykler. De er ideelle for utendørsaktiviteter og gir en annen dimensjon til familiens eventyr.

Hvor mange barnevogner trenger du?

Hvor mange barnevogner du trenger, avhenger i stor grad av din livsstil og familiedynamikk. For de fleste foreldre vil en duovogn være hovedvognen som brukes fra fødselen og oppover. En sportsvogn og/eller triller kan være praktiske tillegg for spesifikke situasjoner, som reise eller raske utflukter.

 

Tvillingvogner er selvfølgelig nødvendige for foreldre med flere barn i samme aldersgruppe, men for de fleste foreldre er en enkel duovogn tilstrekkelig. Det er viktig å vurdere budsjettet, lagringsplass, og din personlige livsstil når du tar denne beslutningen.

 

Uansett hva du velger, er sikkerhet og komfort for barnet ditt den viktigste prioriteringen. Sørg for at vognen du velger, oppfyller de nødvendige sikkerhetsstandardene, og at barnet ditt er komfortabelt under alle forhold. Med riktig vogn vil du være klar til å utforske verden.

Laster ...

Vi hjelper deg!

 • Norges største babyutstyrkjede

  Norges største babyutstyrkjede

 • Få først – betal senere

  Få først – betal senere

 • Gratis frakt over 999,–

  Gratis frakt over 999,–

 • Mangeårig fagkunnskap

  Mangeårig fagkunnskap

 • Trygghet i de viktigste valgene

  Trygghet i de viktigste valgene

 • Alltid en Babycare i nærheten

  Alltid en Babycare i nærheten

© Babycare AS - Norges største baby- og barneutstyrskjede