• Hjem
 • Påskeferie på fjellet med barn

Påskeferie på fjellet

Planlegger du å dra på fjellet i påsken? Hyttetur er en koselig og morsom måte å samle familie og venner. Det finnes utrolig mye man kan finne på, og mange har sine påsketradisjoner. Vi har samlet våre beste tips for å gjøre påsketuren til en morsom og minnerik opplevelse for hele familien!

På vei til hytta

Påska er utfartstid for mange. Vi fyller opp bilen med bagasje, skiutstyr, leker og god mat og drikke, og gjør oss klare for koselige stunder med familien.  

Uansett om du skal langt eller kort, er det viktig å tenke på hvordan man pakker bilen.  Prøv å begrens mengden ting dere tar med, da det er lettere å passe på at lasten er sikret ordentlig. Løse gjenstander i bilkupeen kan utgjøre en stor ulykkesrisiko, og bagasjen skal derfor plasseres slik at de ikke har mulighet til å flytte på seg. Pakk bilen ordentlig, og unngå å stable i høyden så godt det lar seg gjøre. De tyngste gjenstandene skal ligge nederst. På naf.no kan du finne enda flere gode råd for hvordan bilen bør pakkes.

Trafikksikkerhet

Påskeferie på fjellet er en tid for å nyte tid med familie og venner, men det er også viktig å være oppmerksom på trafikksikkerhet når man er på vei til hytta. Påsken er dessverre en periode med økt risiko for trafikkulykker, og derfor er det avgjørende å sørge for at barna er trygt sikret i bilen. Å velge riktig bilstol for barnets alder, vekt og høyde er en av de viktigste tiltakene foreldre kan gjøre for å beskytte barna sine under bilreiser.

Vi har  et bredt utvalg av bilstoler som er nøye testet og godkjent i henhold til europeiske sikkerhetsstandarder. Fra bakovervendte babybilstoler og småbarnsstoler til beltestoler  – vi har alt du trenger for å sikre at barna dine reiser trygt og komfortabelt i bilen. Ikke glem å sjekke at bilstolen er riktig installert og at den passer barnet ditt perfekt før dere legger ut på veien. Ved å prioritere trafikksikkerhet kan du bidra til å gjøre påskeferien til en trygg og hyggelig opplevelse for hele familien.

Klær på fjellet

 For at barnet skal kunne leke og kose seg ute, er riktig påkledning viktig for å ikke bli kald, våt, klam eller for varm. Trelagsprinsippet er en god regel for bekledning i vinterhalvåret, og består av innerlag, mellomlag og ytterlag.

Det innerste laget bør være et tynt, tettsittende og av ull. Helledussen og Joha er gode alternativer, og er laget av 100% merinoull. 

Som mellomlag anbefaler vi både ull og fleece, ettersom det isolerer godt. Det ytterste laget beskytter barnet mot snø, vær og vind, og består av vinterjakker og -bukse eller vinterdress.

Riktig lue og votter er viktig for at barnet skal trives ute og holde varmen. Vi anbefaler luer i tykk ull, luer med et ekstra ytterlag i Gore-Tex eller luer som er laget i vindtett materiale.  For de minste barna er balaclava et godt alternativ.  Balaclava er en hettelue som dekker hode, hals og nakke. Når det gjelder votter er det fint at de går litt oppover armen slik at man forhindrer at det kommer snø i dem.

Aktiviteter på hytta

Påskeferien er en av sesongens absolutte høytider, og vårvinteren viser seg fra sin beste side med behagelig temperatur og strålende sol. Skitur er en fin aktivitet for å samle hele familien. Er barnet for lite til å gå på ski på egenhånd, er løpevognen fra Cybex som inkluderer skisett et smart alternativ. Multisportfunksjonen til løpevognen lar deg være aktiv uansett årstid – enten du går i parken, løper, sykler eller går på ski.

Inne på hytta kan dere også finne på masse gøy sammen. Skap en koselig atmosfære ved å tenne stearinlys og legge frem myke tepper og puter. Ta frem brettspill eller kortstokker og ha en spillkveld rundt peisen. Dere kan også lage deres egne påskepynt eller male påskeegg sammen. Barna vil elske å være kreative og få vise frem kunstverkene sine på hytta. En annen morsom aktivitet er å ha en filmkveld med favorittfilmene deres. Sleng dere ned i sofaen under et pledd og kos dere med noe godt å spise og drikke.

For de yngste barna kan det være gøy å utforske forskjellige leker og aktiviteter. Babycare.no tilbyr et bredt utvalg av leker, tegnesaker og annet kreativt utstyr som kan holde barna underholdt i timevis. Fra myke kosedyr og puslespill til fargerike tegnesaker og malebøker – vi har alt du trenger for å skape en morsom og minnerik hyttetur!

Ikke glem solbeskyttelse

Skal du nyte påskesolen trygt, bør du ta visse forhåndsregler. På påskefjellet er det høy solfaktor som gjelder. For å gjøre det enklest mulig, bør du smøre barna før dere drar ut. Pass på å dekk alle områder som solen treffer, og husk å etter-smør. Det er også fullt mulig å bli solbrent på øyet. Det er derfor svært viktig å beskytte øynene mot sterkt lys ved hjelp av solbriller og solskjerming. IZIPIZI og Mokki sine solbriller beskytter 100% mot ultraviolette stråler og gir optimal beskyttelse med kategori 3 linser.

Laster ...

Vi hjelper deg!

 • Norges største babyutstyrkjede

  Norges største babyutstyrkjede

 • Få først – betal senere

  Få først – betal senere

 • Gratis frakt over 999,–

  Gratis frakt over 999,–

 • Mangeårig fagkunnskap

  Mangeårig fagkunnskap

 • Trygghet i de viktigste valgene

  Trygghet i de viktigste valgene

 • Alltid en Babycare i nærheten

  Alltid en Babycare i nærheten

© Babycare AS - Norges største baby- og barneutstyrskjede