• Hjem
 • Reise med barn i trafikken

Reise med barn i trafikken

 

 

Planlegger du å reise bort? Vi gir deg våre beste tips for å sikre deg og din familie på best mulig måte i trafikken.

Pakk bilen riktig

Uavhengig om du planlegger en lang eller kort tur, er det viktig å tenke på hvordan man pakker bilen.  Løse gjenstander i bilkupeen og rot kan utgjøre en ulykkesrisiko. Prøv å ta med begrenset utvalg av ting i bilen. Løse gjenstander skal plasseres slik at de ikke har mulighet til å flytte på seg.

Pakk bilen ordentlig, og sørg for at det tyngste ligger nederst. Den største og tyngste bagasjen skal ligge så langt framme i bagasjerommet som mulig. På denne måten ligger bagasjen mest mulig stabilt. Unngå å stable i høyden så godt det lar seg gjøre. Pass på at gulvet rundt støttebenet til bilstolen er ryddet og fri for gjenstander.

Har du takboks, så pakk alle de lette tingene på taket. Husk også at du må passe på takboksvekta. Skal du reise fra sted til sted, pass alltid på at bagasjen er sikret hver gang du pakker om.

Bilstol

På lange turer i høy fart er det viktigere enn noen gang å ha fokus på bilsikkerhet. Før dere drar på tur, er det lurt å sjekke om bilstolen fortsatt er tilpasset barnet. Sjekk om standarden er godkjent, både når det gjelder vekt og høyde. Bytt til neste størrelse dersom barnet har vokst ut av bilstolen.

Er du usikker på hvilken bilstol du trenger? Sjekk vår bilstolguide.

Påkledning

Pass på at barnet er festet skikkelig i bilsetet. Selen skal alltid sitte så tett på kroppen som mulig. Det skal ikke være mulig å få mer enn én finger under selen til bilstolen. Det kan derfor være utfordrende med vintertøy i bilen. Vi anbefaler heller å kle barnet i ulltøy lag på lag. Dette gjør at selen ligger nærmere kroppen til barnet. På denne måten forhindrer man forsinket oppbremsing av kroppen i en kollisjon. Alternativt kan man bruke en bilstolpose.

Rengjør bilen før dere drar

For å bevare bilsetet er det viktig å rengjøre det jevnlig. Sand, smuss og små gjenstander kan påvirke sikkerhetsegenskapene til bilstolen. Hold derfor bilstolen ren og ryddig til enhver tid, slik at den beholder de livsviktige egenskapene.

Underholdning

Underholdning i bilen kan gjøre bilturen litt lettere for deg som forelder. Det er likevel viktig å sørge for at gjenstander som mobil, nettbrett og leker er sikret ordentlig. Selv en liten ting på en kilo kan treffe deg med en kraft på over hundre kilo i en kollisjon.

Det kan også være lurt med et bilstolspeil som gir deg mulighet til å se hva barnet holder på med i baksetet. I tillegg til at det er praktisk for deg som forelder, gir det barnet noe hyggelig og underholdende å se på underveis. 

Laster ...

Vi hjelper deg!

 • Norges største babyutstyrkjede

  Norges største babyutstyrkjede

 • Få først – betal senere

  Få først – betal senere

 • Gratis frakt over 999,–

  Gratis frakt over 999,–

 • Mangeårig fagkunnskap

  Mangeårig fagkunnskap

 • Trygghet i de viktigste valgene

  Trygghet i de viktigste valgene

 • Alltid en Babycare i nærheten

  Alltid en Babycare i nærheten

© Babycare AS - Norges største baby- og barneutstyrskjede